RAINBOW, pop/danseband

RAINBOWS HISTORIE

Rainbows opprinnelse begynte i Sarpsborg i Østfold i 1969. Først under navnet Anti Static. De som startet det hele var Roy Morten Andersen og Morten Johansen. og de fikk med seg Ole Kr. Karlsen, Jan Tunli, Rune Brest og Tore Holger Nilsen som altså var den første besetningen som senere skulle bli Rainbow. Rainbow har vel nesten gjestet hver eneste plass i Norge, samt en del plasser ellers i Europa.


Rainbow har i denne perioden utgitt 9 LP/CD-plater og 6 singler. Kjente låter som "The Letter", "Loving Arms", "Kjøpedilla", "We Can Fly High", og ikke minst den mest kjente "Bye Bye Baby Goodbye" som etter over 25 år fremdeles stikker innom hitlistene. I disse dager er det en ny låt som spilles flittig på radio og TV. Det er ; Den fineste i verden. En ny, stor ballade fra Rainbow. En avis skrev at Rainbows versjon av The Letter måtte være tidenes utgave av denne låten.


Rainbow har ligget på lister som Norsktoppen, Ti i skuddet, P4-favoritten (i over 50 uker sammenhengende) og EUROPATOPPEN! "Bye Bye Baby Goodbye" har gått verden rundt på diskoteker og radiostasjoner. Etter diverse TV-opptredener bl.a. på Sky Channel, dukket Lars Kristoffersen opp og ble fast vokalist etter at Simona Johnson takket for seg. Lars har nå vært Rainbows ansikt utad siden 1991.


Bandet som selvfølgelig har medvirket på mange samleplater kom med sin 7. CD i 2006. Den fikk tittelen Blå Blå Øyne. Platen inneholder 13 spor. I 2007 kom den 8. platen "God Morgen Norge" ut som har 12 spor av samme bra kvalitet som de øvrige. Her ble det også opptreden på TV 2 i nettopp God Morgen Norge.

I april 2008 gikk igjen Rainbow for å gjøre en innspilling av den gamle låten til Johnny Band som heter OLA VAR FRA SANDEFJORD. Innspillingen foregikk i Østfold Lydstudio og det ble også gjordt en video av dette. Lars og Lillebror Sande Larsen synger duett på denne artige innspillingen.

I 2010 kom den seneste CDen som fikk navnet; Den fineste i verden. Den har fått mye ros av både fagblader og av publikum, og er nok absolutt den beste av de norske utgivelsene som Rainbow har gitt ut. Denne ble nominert til GULLSKOEN 2011, og har hatt flere 1.plasser i Sverige.

I slutten av januar 2011 kom en ny plate fra Tylden med 20 av de beste norske dansbanda, og her har Tylden & Co tatt med evigunge Bye bye baby goodbye (R. Sundby) som har blitt Rainbows største hit hittil.
På Tidenes Favoritter som ble kåret av P4 på slutten av 2011, kom Rainbow også på en fantastisk 29 plass. Her var det verdensartister fra de siste 40 år og kåringen ble gjordt av 1586 forskjellige melodier.


Rainbow vil også takke alle som har spilt med oss i gjennom tidens løp, våre fans, våre gode venner, kolleger og sponsorer.